top of page
  • rasabatule

Padidėjusi krūtininės dalies kifozė. Kaip turėti tiesią nugarą?

Viršutinės nugaros dalies kifozė didėja tiek su amžiumi, tiek nuo sėdimo darbo ar patiriamo streso. Negana to, kad kūprinimasis nėra patrauklus, gali kelti fizinius skausmus ar kitokį diskomfortą, taip pat prasta laikysena siejama su kognityvinių funkcijų sutrikimais vyresniame amžiuje t.y. atmintis, mąstysena, samprotavimas ir pan. Ir kaip gerai, kad yra moksliškai paremtų priemonių kifozės progresavimo stabdymui ir nugaros tiesinimui. Šie tyrimai buvo atlikti tiek su paaugliais, tiek su senjorais!

Mokslas pataria:

1. Pratempk užpakalinę šlaunų dalį. Aš prieš sportą mėgstu dinamiškus tempimo pratimus, bet jogos metu labai malonūs ir statiniai, svarbu užlaikyk tempimą ne trumpiau nei 15s. 2. Atlik liemens stabilizavimo pratimus, svarbu paveikti tokius giliuosius raumenis, kaip skersinis pilvo ir multifidinius stuburo.

3. Viršutinę stuburo dalį nuo judesių riboja šonkauliai, kurie saugo mūsų plaučius . Tam, kad ją išjudintume, nuostabiai veikia rotaciniai judesiai, svarbu, kad nekompensuotum per apatinę nugaros dalį. Be to, po tokių judesių labai pagerėja bendra savijauta! 4. Ir galiausiai esame pasiruošę pagrindiam tiesimo judesiui, gražinančiam laikyseną.

Svarbu tiek pratimai, tiek savikontrolė dienos eigoje Išlaikyk tiesią nugarą dėl grožio, geros savijautos ir didesnio pasitikėjimo savimi!

205 views0 comments
bottom of page